Logan

Logan

In de nabije toekomst, verzorgd Logan (Hugh Jackman) een verzwakte Charles (Patrick Stewart). Zodra Laura (Dafne Keen) op hun pad komt, is het aan Logan om haar veilig te stellen.

Logan is helaas de laatste vertoning van Hugh Jackman als Wolverine, maar fans mogen trots zijn op deze waardige afsluiter van het welbekende X-Men personage.

Logan laat de andere kant van het superhelden genre zien, geen vrolijke Marvel film met veel komedie, maar een drama met diepe emotie. De film moet zijn kracht halen uit het geweldige acteerwerk, niet alleen van Hugh Jackman, maar ook van Patrick Stewart als Charles Xavier, die een diepere en emotionelere Charles neerzet dan we eerder zagen in de X-Men reeks.

De film heeft een eenvoudig verhaal: Wolverine moet Laura beschermen en van punt A naar punt B brengen. Je zou denken eentonig, maar de film maakt een grootse indruk door de bijna Western achtige sfeer. Door het succes van Deadpool is Logan nu ook vol met harde en bloederige actiescènes, wat enorm past bij het personage.

Logan is misschien wel de beste ‘X-Men’ film die we tot nu toe hebben gehad, en een prachtige afsluiter voor Hugh Jackman’s 17-jarige carrière als Wolverine.

Cast: Hugh Jackman, patrick stewart, Boyd Holbrook, Doris Morgado, Stephen Merchant
Regie: James Mangold
Genre: Superhelden, ActieSpeelduur: 2:17 uur

Samengevat de plus- en minpunten van Logan:
+  Acteerwerk, Harde actiescènes, Emotie, Waardige afsluiter.